Make your own free website on Tripod.com

Kom og Dans - litt om de ulike kursene


Johan Fastings kursopplegg:

  • Grunntanken bak kursoppleggene er at de skal være så enkle og gode at alle føler at de lykkes.
  • Korte kurs, klar og fast progresjon, spesielt tilrettelagt musikk og enkle øvelser ut fra bevegelseslæren, er grunnelementene i utviklingen av kursoppleggene både for barn, ungdom og voksne.
  • Johan Fastings kursopplegg har lært mange hundre tusener å danse de folkelige festdansene - bruksdansene du trenger når du skal på fest.
  • Lett å lære uten bundne trinn
  • Folkeformen er gøy med rom for improvisasjon og tilpasning til dansemiljøet på fest
  • Både jenter og gutter byr opp til dans
  • Du lærer folkeformen som en glad samværsform - ikke en konkurranse- eller prestisjedans.
  • Det viktigste er å delta med dansen i et sosialt miljø.

På grunnkurs læres de grunnleggende elementene i dansen. Man lærer ikke trinn, men folkeformens naturlige bevegelsesform. Den er lett å lære. Vi har fire ulike grunnkurs, som alle er like gode å starte med.

Rock'n Roll tar for seg dansing etter rock'n roll musikk slik den var i 50-årene. Musikken går noe raskere enn på de andre kursene, og du lærer å spare på kreftene. Nyttig og gøy!

Rockeswing henter musikken fra den norske spellemannstradisjonen på Rock'n Roll musikken. Her øver vi bl.a. på bremsefasen etter jentas rotasjon, og guttene lærer å vippe rundt.

Danseswing tar for seg dansing etter mer rolig musikk. Her lærer vi for eksempel tohånds-turer. Kurset danner utgangspunkt for senere utvikling av veterankurs glidende gåsving.

Bygdeswing bruker «norsk swingmusikk». Her lærer gutten å føre med både høyre og venstre hånd, og jenta får muligheten til å improvisere i dansen.

Videregående kurs har fire kurs tilsvarende grunnkurs, men på dette nivået blir det mer tempo og vi trener mer på teknikk. Det er på disse kursene du lærer nye turer, og elementer fra forskjellige grunnkurs blir kombinert og bygd videre på. For å gå på videregående kurs må du ha gått minimum to forskjellige grunnkurs, men gå gjerne flere grunnkurs til du føler at du mestrer det vi lærer. Innimellom prøver vi også å tilby spesialkurs, med nye uvanlige turer, og kanskje litt «tjuv-rock».

Tango. Den norske formen for tango er lett å lære og svært anvendelig. Rett opp ryggen, og gjør deg klar til elegant og morsom tango. Både grunnkurs og videregående kurs har vist seg å være svært populære hos oss.

Veterankurs er det nye navnet vi har valgt å sette på de kursene vi tidligere kalte temakurs, for å markere at dette ikke er for nybegynnere. Disse kursene tar for seg forskjellige stilarter, eller tema, om du vil, med utgangspunkt i forskjellige musikktyper. Før du kan begynne på veterankurs må du ha gått fire videregående kurs.

Blues boogie er en lettlært danseform som brukes til blues-musikk av den rolige, tunge sorten. Bevegelsene er nok ganske forskjellige fra det du er vant til. Kursene I og II henger sammen, og i løpet av den andre kurshelga vil vi legge inn stegvarianter i dansen.

Fallrock I, II og III henger sammen, og det anbefales ikke å gå rett på fallrock II og III dersom man ikke har vært med på et slikt kurs tidligere. Fallrock handler mye om teknikk, og det blir en del øving på de grunnleggende balanseformene før vi går inn på turer og stegvarianter. Musikken går fra medium til raskt tempo. Her blir det rock'n roll! Fallrock gir et godt grunnlag for å lære andre stilarter som skeivrock og shuffle.

Skeivrock er en relativt enkel rock'n roll form som kan danses til musikk som spenner fra ganske rolig til svært rask. På kurset vil vi fokusere på den middels raske musikken. Det er en fordel å ha vært med på kurs i fallrock, men deltakere med danseerfaring og minimum fire videregående kurs kan også være med.

Salsa er nytt for oss i år. Grunnkursene er for nybegynnere. Vi legger vekt på rytme og kommunikasjon. I kurset lærer man forskjellige stiler som cubansk og New York-stil. Her trengs det gode sko!

Videregående salsa er for deg som er trygg på rytmen og klar for å lære flere kombinasjoner. Vi vil også komme inn på andre latinrytmer, som bahcata, merengue og cha-cha-cha.

Linedance er en dans «på linjer» som er hentet fra USA. Her er man ikke avhengig av partner. Vi beveger oss til countrymusikk i faste mønster av forskjellig vanskelighetsgrad. Her får man lære noen nye danser og man får repetisjon av noen gamle.


Rettigheter:

Johan Fastings kursopplegg med tilhørende musikk kan bare brukes av godkjente instruktører innenfor KOM OG DANS. Spesielt utformede opplegg, musikk og danseøvelser for bruk i KOM OG DANS, og utgitt dansemusikk, kan bare brukes innen KOM OG DANS organisasjonen i organisert form.


Kom og Dans i Tromsø © 2002